Drome Provencale, Frankrijk

Het huis, een voormalige boerderij is net zoals veel gebouwen in de omgeving, stukje bij beetje ontstaan. Telkens werd er weer een -zelfstandig-deel aangebouwd.
Het ligt volstrekt vrij op een halve hectare eigen grond midden in het bouwland en aan de zoom van een bos. De dichst bijzijnde lokale weg loopt op 450 meter afstand en op een drukke dag passeren er zo’n 35 auto's.

Het uitzicht toont drie gebergten, die van Pont de Barret, naar het noorden, het dichtste bij en lijken het groots maar zijn het kleinst, ( Sainte Euphémie 370 m) Le Couspeau, naar het oosten met een bergrug van rond de 1500 meter hoog en onderdeel van de Pré Alpes, Dit gebergte domineert het uitzicht bij alle tochten die u in een straal van 20 km maakt en is ook prachtig vanuit de Ardeche te zien. En naar het zuiden Le Chatelard, bijna 700 m onderdeel van Le montagne de Poet.

Er is slechts één appartement (geheel zelfstandig deel) dat wordt verhuurd. U beschikt over een eigen opgang en bovendien eigen oprijlaantje.
Het appartement bestaat uit 2 kamers van 4 x 6.50 m: een woonkamer-keuken en een slaapkamer en daarnaast een ruime badkamer.
De ruime woonkamer-keuken wordt dankzij de hoogte en de koele slaapkamer beneden in de zomer toch niet te warm. Je komt in de slaapkamer met een open trap vanuit de woonkamer. Vanuit de slaapkamer komt u in de badkamer. De slaapkamer is aan één kant tegen de heuvel aan gebouwd en daardoor koel in de zomer.

Er is - doorgaans in de zomer - de hele dag zon en schaduw. De twee daken naast de uw voordeur, behoren tot het deel van het huis dat door de eigenaar wordt gebruikt. Dat gedeelte heeft haar eigen entree en is geheel aan de andere kant gelegen. Doordat alle gebouwen in de loop der tijd apart zijn gebouwd met muren van zo'n 50 cm dik, is er geen geluidsoverlast.

 

Het gebied direct rondom het huis wordt gekenmerkt door glooiende beboste heuvels en akkerbouw: koolzaad, graan, lavendel, zonnebloemen en fruitbomen zoals kersen, abrikozen, amandelen, perziken, appelen en hier daar een olijfboom.
Het gebergte Le Couspeau (1500 m) dat onderdeel uitmaakt van de Pré Alpes, domineert het uitzicht naar het oosten, Le Chatelard (700 m) naar het zuiden.

Oude dorpen als Pont de Barret (brug uit de 9e eeuw en kerk La Notre Dame de La Brune uit de 11e eeuw), Cleon d’Andran, Eyzahut en La Begude de Mazenc, Manas (variërend tussen de ± 150 en 1500 inwoners) liggen op zo’n 3 tot 6 km.
Behalve Eyzahut en Manas hebben al deze dorpen een bakker, een postkantoor en 1 of meer cafés en restaurants. Behalve Pont de Barret hebben ze ook allemaal een 1 of meer andere winkels zoals een supermarkt.
Cleon en la Begude hebben ook een wekelijkse markt.

In juli en augustus zijn de gemeenlijke zwembaden in veel dorpen geopend maar er is ook de rivier Le Roubion vlakbij en wat verder weg de nog "wilde" rivier de Drôme.
Direct vanuit het huis kun je talloze wandelingen en fietstochten maken. Natuurlijk kun je ook of eerst stuk rijden, er zijn volop kaarten in het huis aanwezig met uitgestippelde wandelingen.

Bij Eyzahut en Pont de Barret kan worden geklommen.
Voor tennissen en paardrijden en golf zijn er ook mogelijkheden in de buurt.

 

Omgeving
De Drôme is het 26e departement en is onderdeel van de regio Rhône Alphes. Pont de Barret ligt in het onderste deel van Drôme, de Drôme Provençale. Montélimar is de hoofdstad van het departement 26.
Montélimar heeft één van de drie kastelen (Famille d' Adhémar) van de Drôme. De andere zijn in Grignan (Madame de Sévigné) en Suze La Rousse (Princes d’Orange). De laatste is tegenwoordig een wijn universiteit.
Grignan, Valreas en Nyons zijn drie prachtige steden op een uur á anderhalf rijden. Vaison La Romaine en de Mont Ventoux liggen daar weer niet ver vandaan.
Avingnon, Orange, Nîmes en Arles zijn steden die allemaal op een dag makkelijk zijn te bezoeken.

http://www.drometourisme.com
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drôme_%28departement%29
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pont-de-Barret
http://fr.wikipedia.org/wiki/Département_de_la_Drôme

Het tijdschrift Sortir, ici et ailleurs geeft een kwartaal overzicht van allerlei wat er speelt op cultureel gebied in Zuid-Oost Frankrijk. Te koop in de grotere tijdschriftenwinkel. Maar in de krant de Dauphiné en bij het VVV is ook veel informatie.

Fietsen te huur
In Cleon d’Andran (6 km) zijn fietsen te huur, bij Tous les roues (vlak naast de Casino) à €20,- per dag en € 60,- per week.
Ze hebben geen website wel een emailadres: touslesroues@gmail.com

./.